VITABERNA

 

 


Pastoraal atelier

Levoland 

Relimarkt

Bronnenmagazijn

 

KLEURRIJK EN GRENZENLOOS BIJBELKIJKEN

Missie-Zendingskalenders 1980-2013
Bijna 80.000 werden er door het Mensen met een missie en NZR ieder jaar weer van verkocht: de Missie-Zendingskalender. Sinds 1980 bevatte deze unieke kalender inclusief de voorplaat 13 schitterende reproducties van uitstekende kwaliteit: wandtapijten, schilderingen, kleitegels, zeefdrukken enz. Kunstwerken, gemaakt door vaardige handen in ateliers van Derde Wereldlanden of professionele kunstenaars.

De Missie-Zendingskalender was een gezamenlijke oecumenische uitgave van Mensen met een Missie en de Nederlandse ZendingsRaad.

Om het zoeken onder het grote aantal afbeeldingen (442) te vergemakkelijken, zijn alle afbeeldingen geÔnventariseerd en een register op trefwoord samengesteld. Bij ieder trefwoord en afbeelding is aangegeven: land, maand, jaar, kunstenaar(s) en soort afbeelding. Ook is - indien van toepassing - de bijbelpericoop waarop de afbeelding betrekking heeft, aangegeven.

A B C D E F
G H I J K L
M N O P R S
T U V W Z  

Erfgoedkalenders 2015 vv
Vanwege dalende verkoopcijfers moesten de uitgevers van de Missie-Zendingskalenders met pijn in het hart besluiten om de kalenderreeks te beŽindigen. De kalender van 2013 was daarom de laatste in de lange reeks.
Met het stopzetten van deze kalenders kwam een einde aan een ruim dertig jaar durende samenwerking tussen het Centraal Missie Commissariaat (CMC) en de Nederlandse Zendingsraad (NZR).
Velen gaven aan het te betreuren dat deze traditie beŽindigd werd. Daarom nam de stichting Zendingserfgoed - in 2011 opgericht en sinds 2012 gevestigd in het Zendingserfgoedhuis te Zuidland - het initiatief hieraan een vervolg te geven: om kunstenaars uit de hele wereld in beeld en woord te laten vertellen hoe hun kerkgemeenschap met het bijbels verhaal leeft. De kalender van 2015 was de eerste in een nieuwe reeks kalenders.Ook de afbeeldingen van deze Erfgoedkalenders zijn in kaart gebracht op trefwoord en bijbelpassages in een register.

Terug naar overzicht